torsdag 27. september 2007

Siste nytt fra misjonsmarken

Vi tenkte det var på tide å si litt mer om hva vi jobber med her nede.
Vi er sendt hit for å drive ledertrening, og vi jobber i tre menigheter. Menighetene ligger i Martin (byen vi bor i), og i tettstedene Pribovce (10 km sør for Martin) og Sucany (10 km nord for Martin).

Det tar lengre tid enn vi hadde trodd og komme inn i ting. Vi bruker mye tid på å snakke om hva vi vil gjøre, snakke med prestene og ungdomslederne og hva de ønsker at vi skal gjøre, og prøve å finne ut hva som egentlig skal være vår rolle. Denne uka er den første uka vi virkelig føler vi er i gang.

I Martin har det youth group hver fredag. Hit kommer det mellom 10 og 25 stykker hver fredag, fordelt på to aldersgrupper, 13-16 åringer, og en eldre gruppe ledere og andre fra 20 år og oppover. De har et eget lovsangsband og bruker mye tid på lovsang. De ber sammen, har en andakt og leker litt sammen. Vår rolle i Martin blir antagelig å være tilstede og delta aktivt på disse fredagsmøtene. Vi har også kommet inn på tanken å starte et kor i Martin etter å ha snakket med ungdommene her. Det håper vi virkelig at det blir noe av!

I Pribovce er de en litt mindre gjeng som også samles hver fredag. Opplegget her er stort sett det samme som i Martin, men med noe enklere og løsere program. Ungdommene ønsker å utvikle ungdomsarbeidet sitt, og her skal vi bidra. Akkurat hvordan vi skal gjøre det jobber vi med å finne ut av.


Korøvelse i Pribovce

I går hadde vi første møte med ungdommene i Sucany. Det var veldig inspirende! De er en gjeng på ca 8-10 stykker som har hatt samlinger med sin ungdomsleder hver lørdag over flere år. Nå ønsker de å bygge opp et arbeid hvor de kan invitere konfirmantene til å komme. Vi skal ha en ledertreningsgruppe med gjengen fra Sucany hver lørdag, utruste dem til å bli ledere og hjelpe dem å starte et ungdomsarbeid. Første samling er allerede på lørdag, og temaet for undervisnigen er "Hvordan være en god leder?".



Teamet og deler av gjengen fra Sucany


Vi er endelig i gang, men vi har mange mange små skritt å ta før vi finner vår plass her. Kanskje ser vi ikke helheten før etter at året er omme. Men vi tror at det er her Gud vil at vi skal være.

Vær gjerne med å be for menighetene og ungdommene her nede, og det arbeidet vi skal drive dette året.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det va kjekt å hørra at dåkk trivs og har planar for ungdommen i Slovakia. Når eg lese om dåkk så bler eg jo heilt stolte! Stå på misjonjentene mine! -ikkje i egen kraft, men med Guds, styrke i nåden;)

Anonym sa...

ååå...! dere er så gode altså! :) morsomt å se hva dere driver med og høre åssen det går..! vi sees om ei drøy uke, og jeg gleder meg maks!!

Marit sa...

D e så kjekt å lesa kossen d går me dokke! Jippi tenke eg;) åsså ber eg for dåkke:)