fredag 15. februar 2008

Halvt norske - halvt slovakiske

Endelig har vi fått smake på Slovakias nasjonalrett og store stolthet Halusky. Det var noen av våre venner på bibelskolen som tok oss med til en koselig restaurant hvor vi endelig fikk smake på underverket. Svært spent og litt nervøse ble vi med.


Det er ikke lett å vite hvordan denne retten skal beskrives, men her er et forsøk: Den består av det som på engelsk kalles dumplings, en slags deig av egg og mel m.m i små klumper, blandet i saueostesaus, med små baconbiter på toppen. Konsistensen var litt som komle, smaken litt som pasta i ostesaus (som har blitt en slager her nede).




Til våre store overraskelse smakt dette slett ikke værst. Litt kjedelig i lengden, og veldig mettende. Ikke så overdådig fantastisk som slovakere skal ha det til, men helt greit på grensen til godt. Og siden vi uttalte at jo, dette kunne vi like, ble vi erklært halvt norske og halvt slovakiske.

3 kommentarer:

hvorfor ikke... sa...

hehe, det har VI også smakt, vettu!
Bra beskrivelse, litt kjedelig , litt rar konsistens, - det gjorde seg med bacon på. Men veldig morsomt å spise. Du som vi lo...Vi var skrubbsultne, de fleste bestilte hamburgere og pommes frites, men noen valgte å vente en halvtime ekstra, for å få dette vidunderlige, fantastiske måltidet, -litt dyrere, ja, men slovakerene beskrev det som DET gourme måltidet....
ble mildt sagt litt forundret...hehe
Vinterferiegjestene vil sikkert smake de også...

Anonym sa...

Konge jenter! Godt dere utvider mathorisonten deres!! ;) Hehe.. Hørtes faktisk litt spennende ut! Lykke til videre! Gud fred!

Espen sa...

Men det så jo riktig så godt ut!
Guds velsignelse fram til våre veier møtes!
(oi, nesten litt poetisk det der...)