tirsdag 16. oktober 2007

Hverdagsglimt

Tenkte vi skulle dele noen glimt fra arbeidet vårt i uka som gikk:

Tirsdager møter vi tre ungdommer fra Pribovce og denne tirsdagen snakket vi om bønn. Ungdommene fortalte at for dem var bønn noe personlig, og som enten foregikk i kriken eller når man er alene hver for seg. Det var derfor gøy å kunne få introdusere dem for en enkel bønnvandring; tenn et lys, skriv en bønn, "smak og se at Herren er god". Dette var noe helt nytt og anderledes for disse ungdommene, og de var kanskje litt skeptiske, men når de først fikk prøvd det, syns de at det var veldig fint.

Onsdag er kordag i Martin. Denne uka kom det syv jenter, i alderen 11 til 16 år. Det var mer enn fordoblet antall fra forrige uke, så vi var fornøyd. Oh Happy Day er en slager, som de aldri blir lei av, og med litt bakgrunnsmusikk og bevegelser direkte importert fra BiG ble det liv i stua!

Vi har også vært på besøk på barneskolen - Lutheran Elementary School - denne uken. Acta, i samarbeid med flere, er i gang med å lage en barnebok med bønner skrevet av barn fra hele verden, og vi fikk spørsmålet om vi kunne inkludere noen slovakiske barn i dette prosjektet. Som ungdommer og som utlendiger ble vi SVÆRT godt mottatt av barna i 3. og 4. klasse. De fikk også testet ut sitt engelske vokabular når vi kom på besøk med "What is your favourite color?" og "Do you have dog?".

Fredager er youth group-dagen og det er vel den gangen i løpet av uka at ikke alle fire er på nøyaktig samme sted samtidig. I Pribovce er de en liten gjeng, som synger, drikker te og hører på presten undervise. I Martin er de opp mot 30 tenåringer, de har et lovsangsband som leder an; mange kjente sanger, men med slovakisk tekst. Møte består av lovsang, en andakt, bønn og leker.

I den tredje menigheten, Sucany, samles ungdommene på lørdager. Her kjører vi et ledertreningsopplegg, rett mot at de ønsker å starte et arbeid hvor de kan inkludere konfirmantene. Denne lørdagen var temaet samarbeid og teambuilding, og vi kjørte på med typiske teambuildingsoppgaver. Det var ganske morsomt å se hele gjengen bli leda rundt i blinde (i kjent TT-stil) på lekeplassen, mens ungene flokka seg rundt og lo.


Slik går uka for Actas misjonærer i Slovakia.

6 kommentarer:

hvorfor ikke... sa...

Bra jobba, jenter! Skikkelig imponert over hvor mye dere rekker å trå til med. Høres gøy ut!
Hverdagsglimt er alltid kjærkomment for oss her hjemme!
Stå på videre

Guds fred!

Anonym sa...

Dåkk e konge!
Team i Veien e stolt øve ytremisjonsjentene!

Glede oss te me ser dåkk på transformator.

Hejdå!

Marit sa...

Utrolig mye bra! Kjenner at jeg savner Slovakia, kan jeg komme på besøk? P.S. Den siste setningen i bloggen ser ut som om den er bildeteksten til bildet overfor...

hvorfor ikke... sa...

....hihi, som når en blind leder en blind....

Anonym sa...

Nie Hao fra Inga, Silje, Liv jorun og Ingvild, ei helsing fraa oss Kinafararar! today we have climbed the great wall!!smask:)

Anonym sa...

vanvittig kult å se at dokk får det bra t! meg å marit komme ein tur ner:p vanvittig flott d dokke bedrive!
piz æn løv!