tirsdag 20. mai 2008

Søttendemai!!!

Det er ikke helt det samme å feire 17. mai i Slovakia. Men vi prøvde på det hardeste å få frem "17. mai-stemninga". En stue dekorert med norske flagg, pynt i rødt hvitt og blått, og bjørkekvister hjalp langt på vei. Norske pølser og Idun ketchup enda litt lenger. Og når vi i tillegg satt med hver vår fløyte å blåste for harde livet var vi nesten der.
Nrk nettvs direktesending på storskjerm var absolutt stemnignsskapende og aldri har noen av oss sett så mye av den sendinga som vi gjorde i år. Og da fikk med oss alt fra kongefamilien på slottet, barnetoget i Oslo og diverse Wergelandentusiaster landet over, til cubansk sang i Bergen og sekkeløp og stylter i Nord-Trøndelag.
Vi fikk også dratt i gang diverse 17.mai-leker og spist endel is, så da kan man ikke klage!
Her er noen bilder fra feiringen:

17. mai-pyntet frokostbord

Grillpølser i brød og lompe (!!) hører selvfølgelig med! Pølsene med tilbehør var importert fra Norge for anledningen.


Vi var noe heldigere enn Osloborgene med nasjonaldagsværet, og holdt på å svette bort der vi satt på verandaen. Rare blikk fra naboene måtte vi også tåle.Ungdomsgruppa i Sucany stilte ivrig opp for å gi oss en følelse av skikkelig 17. mai feiring, og ble med på lekene våre.


Lykkelig vinner av sekkeløpskonkurransen.


Potetløpsveksling krever dyp konsentrasjon.


Seigmenn i lakrissnøre. Førstemann!


Parløp.Vi stilte med norsk mat, om ikke typisk 17.mai-mat, så i hvertfall typisk norsk! Både lefsene og brunosten ble godt tatt i mot.


Ja vi elsker dette flagget!


Da vi fortalte at på 17.mai kan alle barn spise så mye is de bare vil, syns de fleste dette var et helt fantastisk påfunn! Og selvfølgelig måtte vi også da ta oss en tur til issjappa.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Hei dere, dette ser bra ut, nærmere kommer dere ikke. Lykke til de siste dagene i Martin!! Klem fra unnimamma

Anonym sa...

Karimamma syns også det var kjekt å sjå at 17.mai blei feira på skikkelig vis langt der ute i den store verda....
Lukke til med innspurten, pakking og fjerning av colaflekkane.....
Klemmmm

Anonym sa...

Så konge at dere hadde så bra feiring på 17.mai..! Godt å se dere veit å feire selv om dere er langt vekk istan. Gleder meg til å se dere om ikke mange dagene..! KLemmer..

Ingrid sa...

17.mai va gøy! Hipp hurraaaa..

No e det nærmt slutten, 4 dager igjen. Vi vasker colaflekker, støvsuger spindelvev og hybelkaniner for harde livet, og gjør oss klar for fedrelandet. Trist!

Christine=) sa...

Heisann=)=) Kjekt å lesa om 17.mai feiringå dåkkas=)=) Nyt dei siste dagana i Slovakia!! Lykke te...

LiBeReJo sa...

hehe, hørtes veldig kult ut:)